War Heritage Institute

Nieuws

Nu woensdag 18 september 2019 eert het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk de herinnering aan de oud-gevangenen van Breendonk en alle politieke en raciale gevangenen van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de 75ste Nationale Bedevaart begroet Z.M. de Koning twee oud-gevangenen.

Zij vertegenwoordigen de nagenoeg 3.600 personen die in Breendonk gevangen zaten en bij uitbreiding al diegenen die in een kamp werden ondergebracht

Sinds de opening in september 2018 heeft de tentoonstelling reeds meer dan 60.000 bezoekers over de vloer gehad.

Nu nadert de tentoonstelling het einde.

Kom dus nog vlug de vele unieke collectiestukken bekijken!

Meer weten...

Elk jaar trekt de opening van de zalen van het Koninklijk Paleis in Brussel in de maanden juli en augustus heel wat toeristen én Belgen die maar wat graag het prestigieuze oord, werkplek van de vorst, komen ontdekken. De laatste vijf jaar gaat die opening gepaard met een tentoonstelling over een figuur uit de koninklijke familie, de dynastie of de monarchie.

In samenwerking met de Koninklijke Vereniging “Dynastie en Cultureel Erfgoed” en de Koning Boudewijnstichting presenteert het War Heritage Institute de koninklijke tenues die door hun opvolgers aan het Koninklijk Legermuseum werden toevertrouwd. “Vorstelijk...

Meer weten...

Kom kijken naar de Bevrijdingskolonne van Defensie en het War Heritage Institute.

Nu zondag 21 juli 2019 tijdens de Nationale defilé in Brussel.

www.belgiumremembers44-45.be

Meer weten...

Op woensdag 17 juli 2019 is de Luchtvaarthall de hele dag gesloten voor het publiek.

Meer weten...

Aan de Belgische kust opent op de site van Seafront de tentoonstelling 'Operatie Noordzee 1944-'45' met het verhaal van de Bevrijding van de Scheldemonding. Het gebeuren aan de Noordzee en de operaties voor Walcheren waren cruciaal voor het vrijmaken van de Westerschelde en de geallieerde toegang tot de haven van Antwerpen. Blikvanger op de expo is het 15-ton wegende afweergeschut van de HMS Roberts, dat op 6 juni 1944 deelnam aan de landing in Normandië en naderhand ook aan de operaties voor Walcheren.

'Operatie Noordzee 1944-'45' maakt deel uit van het nationale programma ’75 Jaar Bevrijding’, waarvan het Wa...

Meer weten...

6 juni 2019 is een bijzondere dag. Aan de Normandische kust herdenken verschillende staats- en regeringsleiders de 75ste verjaardag van de grootste landingsoperatie uit de geschiedenis. Deze dag luidde meteen het einde in van de Tweede Wereldoorlog. Als nationale instelling voor militair erfgoed en herinnering neemt ook het War Heritage Institute hieraan deel.

Meer weten...

In de loop van de maand juni worden al onze kantoren naar het Koninklijk Legermuseum overgeheveld.

Van woensdag 5 tot vrijdag 7 en van maandag 17 tot woensdag 19 juni, dagen van de verhuizing, zullen onze diensten moeilijk bereikbaar zijn. Sommige telefoonnummers zullen ook veranderen.

We zijn echter steeds bereikbaar per mail via infocom@warheritage.be.

We danken u voor uw begrip.

Meer weten...

Bezoek vanaf 9 mei 2019 ‘Oorlog - Bezetting - Bevrijding’, de nieuwe tentoonstelling van het War Heritage Institute. De grootste tentoonstelling 40-45 in België met meer dan 1000 collectiestukken, documenten en zeldzame getuigenissen zet jong en oud aan tot nadenken.

Het gaat om een vernieuwende en verrassende aanvulling op de bestaande, onlangs gemoderniseerde, tentoonstelling over het interbellum en het begin van de Tweede

Wereldoorlog. In totaal schetsen zo meer dan 2000 collectiestukken, verspreid over 3000 m2, deze beladen periode in onze geschiedenis.

Meer weten...

Een meeslepende opstelling met meer dan 2000 collectiestukken op 3000 m2 dompelt je onder in deze turbulente periode.

Voorwerpen, getuigenissen, filmfragmenten en archiefstukken confronteren je met de vraag ‘Welke keuzes maak jij oog in oog met de geschiedenis?’.

Gratis ingang op zondag 12 mei ! Een niet te missen afspraak!

Meer weten...